Notícies

 • Ja tenim programades les excursions del 2n semestre de 2024. Hi ha tant excursions classiques a llocs on no volem deixar d'anar (Lourdes, La Garriga, Dosrius, etc) com altres de noves i que volem provar (Supercollet, Hortsavinyà o Casetes d'Ullastrell...) Podeu veure-les totes en aquest enllaç: Excursions 2n semestre 2024

 • Hi ha hagut socis de l'Sport a la Barcelona - Perpinyà - Barcelona (BPB 600) una Brevet de 600 Km que es va celebrar el passat dia 9 de juny. El Marc va participar (és un habitual d'aquestes proves) però també vam tenir companys a l'organització. És va arribar a Perpinyà, cosa que no passava des de les primeres edicions.

 • Al juny tenim les excursions més llargues i més interessants de la temporada. Sortim a les 7:30 del Clot i anem a llocs on no passem gaire sovint. Aquest any a més hi ha 5 caps de setmana que gaudirem "a tope". El dia 2 a la Costa del Montseny, amb el pas del "Mortirolillo". Després una excursió llarga però planera per la costa del Maresme per recuperar forces, a Santa Susanna. La 3a setmana farem la RM a Collbató. L'any passat es va frustrar la sortida per la pluja però aquest any volem tornar després de tant de temps. La 4rta sortida és pel Penedès, a Guardiola de Fontrubí. I finalment una sortida gairebé inèdita a Rellinars , pujant el Coll de l'Obac des de Terrassa. Us esperem!!!!

 • Èxit de la sortida a Sant Pere de Ribes el 26 de maig. Assistència de força socis i amics que van venir a saludar a un dels socis més veterans que tenim, el Víctor Martí. Ens va donar molta alegria veure'l. Ja fa 75 anys que és soci de la nostra entitat i es mereix el nostre homenatge en aquesta excursió.

 • Vam tenir ciclistes a les principals marxes d'aquest mes de maig. L'Eva va ser la representació de l'Sport a Terra de Remences , mentre que el Lluís M. va participar a la Montsec - Montsec un any més. Gran paper de tots dos i gràcies per representar al club en aquestes proves tant importants.

 • Ja estan posades les classificacions del mes d'abril a la web del club Classificacions . Hi ha molta competitivitat tant en el campionat d'Excursionisme com el de Regularitat de Muntanya. Aquest any també hi haurà premis pels ciclistes més destacats.

 • El nostre company Marc ja s'està entrenant per una nova participació a la Barcelona - Perpinyà (BPB) del proper mes de juny. Per anar rodant s'ha vingut des de Paris fins a Barcelona sobre la bici en una setmana. Enhorabona!!!

 • Gran èxit a la Sortida Especial en tren a Sant Quirze de Besora. Vam anar en tren fins aquesta localitat i vam fer la tornada en bici. Va costar però vam rodar tots junts i per uns paisatges molt macos. Teniu fotos i vídeos a les nostres Xarxes. També podeu mirar el rutòmetre de la sortida .

 • Vam felicitar al Club Ciclista Iberia, de Saragossa, que el passat 24 de març va cumplir 100 anys des de la seva fundació. Socis del nostre club van anar a la capital aragonesa en 1928 per la innauguració que van fer del Velódomo de Torrero. Anys més tard, en 1953 van fer una visita a les nostres instal·lacions de les que encara queden fotos al nostre arxiu i que els hi hem enviat per si encara recorden a algun d'aquells intrèpids ciclistes. Un any més tard, en 1954, els hi vam tornar la visita a Saragossa. Ens alegrem que hi hagin entitats ciclistes que facin anys. !!!Felicidades, compañeros!!! Noticia Es-ciclismo.

 • Vam col·laborar des del club amb la iniciativa de l'Escola Institut El Martinet, de Ripollet. A través de l'ONG Bicicletes sense Fronteres volen fer arribar bicicletes al Senegal per ajudar als desplaçaments quotidians dels nens d'aquell pais. Podeu veure la campanya en aquest vídeo. Si voleu, podeu fer un ingrés a la plataforma de recollida de fons.

 • Lamentem la mort de la nostra sòcia número 1, l'Anita Espinosa que portava 90 anys al nostre club. L'Anita sempre s'ha estimat els nostres colors i ha estat molt generosa amb l'Sport. Ens quedarà en el record de tots nosaltres. Descansi en pau.

 • Els nostres companys Jordi, Marc i David van participar amb èxit a la Brevet que va organitzar l'Ateneu Popular de La Fuliola el passat 16 de març. Com a novetat pels que només fem Brevets de 200, vam sortir de la comunitat de Catalunya durant el recorregut. Agraïm la bona feina dels companys de la Fuliola.

 • Ha sortit el Butlleti 792 Especial Assemblea 2024 de l'Sport Ciclista Català. Amb els acords de l'Assemblea (inclosa la nova Junta Directiva) el calendari de marxes de la FCC, les notícies del club, passatemps, col·laboracions de socis i altres temes d'interès. Podeu descarregar-lo de la web en format electrònic.

 • El nostre consoci Carles Melendez va rebre la Medalla d'honor de la Volta a Catalunya de mans del regidor d'esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé, en una cerimònia realitzada el passat 28 de febrer durant la presentació de la cursa i amb la presència de destacades personalitats de la política i l'esport català. Cal destacar la seva tasca durant molts anys com a directiu, fotògraf, periodista, director d'equip, etc. Enhorabona, Carles!!!

 • Assemblea General de Socis 2024 celebrada el passat dimarts 13 de febrer. Bona presència de socis, més nombrosa que l'any anterior. Es va escollir una nova junta que treballarà els propers quatre anys per a mantenir el club actiu. Es va convidar al berenar als assistents. Un projecte per a la nova junta serà recuperar la sortida de tres dies que es feia en motiu de la Volta per Catalunya. Respecte a la resta de qüestions de l'ordre del dia, aquí pots trobar la documentació presentada als socis. Documentació Assemblea 2024

 • Amb una sortida a La Llagosta, pujant l'Alt de la Ventosa, va començar el campionat de Regularitat de Muntanya de l'Sport Ciclista Català. Seran 10 sortides amb una pujada diferent cadascuna, on els més forts però també els més regulars en les sortides, acumularan punts per, al final de temporada, assolir el trofeu de Campió de Muntanya de l'SCC 2024. Animeu-vos a participar. Aquí teniu el calendari d'Excursions.

 • Va començar la Temporada 2024 (la 106 que fem el Campionat d'Excursionisme) amb una sortida a Garraf. Els mesos de febrer i març sortirem des del lloc habitual (Av. Meridiana / c. Aragó) a les 8:30. El campionat d'enguany també tindrà premis pels guanyadors i ciclistes més destacats. Vine amb nosaltres.

 • Fins a 31 socis i amics van assistir el passat dissabte 27 de gener al tradicional Repartiment de premis i homenatge als campions socials de 2023. Vam donar una placa commemorativa al nostre consoci Víctor Martí Subirada pels seus 75 anys a la nostra entitat. Agarïm a tots els que vau assitir i vau contribuir al bon ambient de la matinal.

 • En el sorteig de la Grossa de Cap d'any va resultar premiat el número 08702. Com que te la mateixa terminació que el número que jugàvem 30112 (data de fundació del club) ens ha tocat un euro per cada butlleta. Els socis que van comprar loteria directament al club els hi podem bescanviar per part de la quota de soci, de la llicència o d'algun altre pagament que hagin de fer. Els que van comprar la loteria a algun soci, que es posin d'acord amb ell. Pels que vulguin deixar el premi com a donatiu al club, els hi agraïm la seva generositat. Si no ens comuniqueu la vostra decisió abans de 90 dies (1 d'abril) el club es quedarà aquest reintegrament. Moltes gràcies a tots per haver-nos ajudat a vendre números. Cada cop estem més a prop de que ens toqui. Butlleta SCC

 • La Federació Catalana de Ciclisme ha obert el termini per treure's la llicència 2024. Recordeu què per a les sortides amb el club és imprescindible que tingueu algun tipus d'assegurança, ja que qualsevol incident (que pateixi el ciclista o que sigui provocat per ell) mai pot ser responsabilitat de l'entitat.
  Les assegurances que millor cobreixen aquests incidents son les de la FCC ja que estan adreçades al nostre colectiu, però també podeu tenir llicències de Triatló o assegurances pròpies. En aquests casos serà el ciclista l'encarregat de gestionar-les.
  Per aquest any hi ha dos tipus de llicència:
  LLICÈNCIA ESPORTIVA UCI/RFEC: 127 euros
  LLICÈNCIA D'ACTIVITAT FÍSICA FCC: 110 euros
  Podeu veure les característiques de les llicències en aquesta pàgina. Envieu-nos signada la sol·licitud i feu un ingrés al compte del club o porteu els diners a la propera sortida. A partir del dia 1 de gener ja no son vàlides les llicències que teniu actualment. Si respecte a l'any passat heu canviat de domicili, telèfon, correu electrònic o alguna altra dada, indiqueu-nos-ho en un missatge. Els que us traieu Llicències UCI, envieu-nos una foto tipus carnet.

 • També podeu contractar la TARGETA BICI. Aquest any hi ha de dos tipus:
  - TB Bàsica: (20 euros) Responsabilitat civil a tercers, siguin vehicles, persones, animals o mobiliari urbà o interurbà, amb una cobertura de 150.000€ per sinistre, i amb franquícia de 120€. A més la FCC ofereix assessorament, defensa i reclamació jurídica.
  - TB Plus: (42 euros) Responsabilitat Civil + Defensa jurídica + Assistència mecànica + Indemnització per fractures segons uns barems
  Des del club la podem tramitar per a vosaltres o per als vostres amics, familiars o coneguts. Més informació.

 • Ja estan obertes les inscripcions a moltes marxes ciclistes dels circuits de cicloturisme de la FCC, entre elles, a partir del diumenge 5 de febrer, la Montsec - Montsec .

 • S'ha acabat la temporada 2023, la número 105 que fem el campionat d'excursionisme (98 de Campionat Social de Regularitat de muntanya) però seguirem sortint a les 8:30 del lloc habitual (Meridiana / Aragó) preferentment en direcció al Maresme. No volem quedar-nos parats aquests mesos i farem una pretemporada com cal per afrontar els nous reptes de l'any que ve. Si voleu venir amb nosaltres, ens trobem a les 8:30 al lloc habitual (Av. Meridiana / c. Aragó).

 • Ja estan posades les Classificacions Finals dels diferents campionats de l'Sport Ciclista Català, inclòs el Trofeu Constància Strava que va acabar el 31 de desembre. Hi haurà premis i trofeus pels guanyadors (i també pels participants més destacats que ens han acompanyat a les sortides). Aquests trofeus els entregarem a l'esmorzar homenatge als Campions Socials que tindrà lloc el proper 27 de gener. Us esperem.

 • L'Sport Ciclista Català desitja als seus socis, amics i familiars que paseu unes bones festes de Nadal i un pròsper any 2024, ple de sortides en bicicleta. Podeu veure la Nadala d'aquest any creada pel nostre consoci Carles "Mele".

 • Bon ambient a la última sortida de la temporada que es va fer al Restaurant Cal Pere Joan, de Llavaneres. Vam gaudir de la presencia de fins a 30 socis del club i alguns amics que vam celebrar una temporada més (i ja van 105) de campionat d'excursionisme. Trobareu les classificacions finals a l'apartat de la web (excepte el Campionat Strava que continua fins la darrera setmana de l'any).

 • Els socis guanyadors dels diferents campionats del club (Excursionisme, Regularitat de muntanya, veterans, femení, vehicles, etc...) rebran de premi un braçalet de la marca Body ID amb les seves dades personals per portar en cas d'accident. Ja hem contactat amb ells i farem la comanda properament. Si algú més en vol, el club pagarà els ports i part del valor del braçalet.

 • Podeu veure les excursions del 1er semestre de 2024. La principal activitat d'un club ciclista son les seves excursions i volem que hi hagi per a tothom. Hi ha alguna nova, altres on feia temps que no anàvem, també alguna clàssica que fem cada any però que volem repetir per que ens ha agradat, hi ha de fàcils i de difícils... esperem que siguin del vostre gust i vingueu amb nosaltres. Aquí les teniu: Excursions 2024.

 • Èxit del Sopar de Nadal per a socis i amics de l'Sport Ciclista Català que vam fer aquest dijous 30 de novembre al Restaurant A Cañota (c/ Indústria 314 - 08026 de Barcelona). Vam estar amb els companys i les seves famílies fent plans per a la propera temporada

 • Presència de l'SCC a la Montserratina del 75 aniversari . Vam estar a la primera Montserratina i també havíem d'estar en aquesta. És important que el club participi en les activitats on hi ha altres ciclistes i clubs per donar-se a conèixer.

 • Tenim a la venda a bon preu roba per estrenar que ha quedat al magatzem (Roba Outlet). Mireu si hi ha alguna peça de la vostra talla i demananeu-la al correu del club.

 • Ja tenim els talonaris de la loteria Grossa de Cap d'any. Juguem als números de sempre (cada cop queda menys perquè toqui), entre ells el 30112 data de fundació del club. Aquesta vegada la butlleta farà homenatge al Jaume Batista, el President que més anys ha estat al capdavant del club. Els repartirem a les properes trobades o ens podeu escriure i us l'enviarem amb el butlletí.

 • 4 socis del club van estar a la Brevet 200k organitzada pels amics de l'Ateneu La Fuliola, el dia 7 d'octubre. El recorregut va ser maco per carreteres tranquiles i no gaire muntanya. Vam comptar amb la col·laboració del Miguel Angel que ens va ajudar als avituallaments i va fer un bon reportatge fotogràfic que podeu veure a les nostres xarxes socials. L'endemà diumenge també vam tenir participants al Triatló de Barcelona i a la cursa Màster Gran Prix Ville de Seyssinet (Grenoble). Enhorabona a tots els participants que representen al club en les diferents activitats.

 • Ens ho vam passar molt be a la Marxa Cicloturista Memorial Pelegrí Pi de Mollet, que es va celebrar el passat dia 1 d'octubre, organitzada pels nostres amics del CC Plana Lladó. Vam tenir 8 ciclistes participant i 4 socis a l'organització. Un bon ambient, fotos commemoratives i els avituallaments a mig recorregut i al final van posar bona nota a l'esdeveniment. Podeu trobar fotos al nostre Facebook.

 • El nostre company Marc Estrada va finalitzar la seva tercera Paris - Brest - Paris (1200 Km en bicicleta) en un temps de 84h 26 min 03 seg, a una mitja de 14'44 Km/h (contant el temps que descansava) . Va sortir de Paris el vespre del diumenge i va arribar a quarts de 8 del matí de dijous. Va ser una prova marcada per la calor i que vam poder seguir quasi en directe gràcies a les explicacions i fotografies que ens anava enviant des de la carretera i també per l'aplicació que ens donava la seva situació en temps real. Moltes felicitats per aquesta fita i li agraïm al Marc que doni a conèixer el club fora de les nostres fronteres.

 • Èxit dels nostres companys de BTT a la marxa Ojos Negros disputada el dissabte 9 de setembre amb un recorregut des de Terol a Sagunt. 200 Km que van recórrer els nostres socis Felix, Xavi, Salva, Pepin, Xavier i uns amics del grup que surten en BTT. Els hi agraïm que donin visibilitat al nostre club en aquesta prestigiosa prova.

 • El passat 13 de setembre ens va deixar el nostre consoci Carles Solà Poblet. Els darrers anys va estar molt lligat als nostres companys del club que li portaven la bici a la seva botiga de Montcada i on passaven moltes estones en les sortides de dissabte. Des del club el recordem com a un gran amic i un mecànic excepcional. Un gran professional que ens va aconsellar en molts aspectes relacionats amb la bicicleta. Descansi en pau.

 • Els dies 15, 16 i 17 de setembre es va disputar el 19è Trofeu Internacional de Ciclisme en Pista Ciutat de Barcelona (Memorial Miquel Poblet), al Velòdrom d'Horta que porta el nom del ciclista de Montcada. Companys de l'SCC vam estar a les grades gaudint de l'espectacle.

 • Segueix-nos a Twitter . Cada setmana posem diverses notícies de l'actualitat del club i del ciclisme.

 • El nostre consoci Carles Melèndez va rebre la Medalla de l'Esport Gironí, per la seva carrera professional en una cerimònia realitzada el passat 9 de juny. A més de ciclista (de carretera i pista) va ser entrenador, vocal de la FCC, Director Esportiu de diversos equips ciclistes, president de l'Associació de Ciclistes Professionals, organitzador de diverses curses, fotògraf i periodista per diaris esportius entre altres activitats destacades. Però per a nosaltres, a més d'aquesta qualitat professional, estem molt contents amb ell per la seva qualitat humana i la seva implicació i col·laboració amb el club. Enhorabona, Carles. Teniu més informació a la web de la FCC .

 • Li vam fer entrega a la nostra sòcia número 1, l'Anita Espinosa, d'una placa commemorativa per haver fet 90 anys des de que va ingressar al club: un 27 d'abril de 1933. Li agraïm tots aquests anys que ha dedicat a la nostra entitat. Llarga vida a l'Sport i als seus socis!!!

 • Augmenta el nombre de participants en el club Strava SCC. Hi haurà premi i un trofeu pel primer soci a la classificació del campionat Constància Strava però també volem donar algun "detall" al primer en la classificació encara que no sigui soci. Mireu el reglament de la puntuació d'aquesta competició.

 • Vam estar a l'Assemblea de la Federació Catalana de Ciclisme que es va realitzar al Velòdrom d'Horta Miquel Poblet el passat dissabte 27 de maig. Es van aprovar els comptes i les propostes presentades. És interessant saber el que fan a la FCC, per això el nostre club intenta sempre estar en aquestes reunions.

 • Gran èxit de la sortida de cap de setmana a la Marxa Terra de Remences. Fins a 20 socis, amics i familiars van estar en algun moment a la casa rural. Esperem poder seguir fent aquesta trobada durant força temps. Podeu veure fotos al Facebook del club.

 • El dia 6 d'abril es va celebrar el dia mundial de l'Activitat Física i, el Consell Català de l'Esport, ens va animar a difondre la celebració i a participar en ella fent activitats esportives. Concretament ens vam proposar fer 10.000 Km registrats pels socis i amics del club en l'aplicació Strava durant tot el mes d'abril. Podeu trobar més informació a la web de la Generalitat Dia Mundial de l'Activitat Física . El lema d’enguany és “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”.
  Finalment vam superar amb escreix les nostres expectatives, fent 16.752,10 Km en 259 sortides. Vam dedicar 772 hores i 19 minuts i vam pujar un desnivell positiu de 184.590 metres. Moltes gràcies a tots!!!

 • MES DE L'ACTIVITAT FÍSICA
  Objectiu Dates   Km fets Sortides Temps Desnivell
  10.000 Km Mes d'abril   16.752,10 Km 259 772 h 19 min 184.590 m
 • El nostre amic Carles Belda ha tret nou disc "Ciclisme Aborigen". Si t'agrada la música catalana, els teclats Hammond i les bicis, no te'l perdis. Contacta amb ell per aconseguir-lo

 • Volem donar un impuls a les nostres xarxes socials. Gràcies a alguns socis col·laboradors donarem contingut a les xarxes que fins ara estaven una mica apagades. Estem a Facebook , Instagram , Twitter , Club Strava a més de la web , el grup de wassap i el correu electrònic. A través d'aquests mitjans podeu rebre informació del club.

 • El passat 8 de febrer vam rebre una distinció atorgada per l'Ajuntament de Barcelona com a una de les 97 entitats centenàries de la ciutat. Es tracta de la primera vegada que es concedeix aquest premi, que posa en valor la tasca feta per les associacions vinculades amb la transformació social de la nostra ciutat. Enhorabona per a tots els socis.

 • Per aquells socis que tinguin l'aplicació Strava al seu mòbil (o que la vulguin tenir), hem obert un club en aquesta xarxa social amb el nostre nom. El podeu trobar a Strava: Sport Ciclista Català . Apuntar-se al club és gratis (i a Strava també). Només cal portar el mòbil a sobre en cada sortida. En ell trobarem les excursions que fan els seus membres, rankings, km recorreguts, velocitats mitges... També es pot interactuar entre els participants i conèixer gent nova. A més, a final d'any hi haurà algun premi o trofeu pels participants més destacats. No us ho deixeu perdre!!!!

 • Per a complir amb la Llei de Protecció de Dades, si voleu apareixer en les fotografies que pengem a les nostres xarxes socials (Facebook, Instagram, Web, etc...) heu de signar aquest full de consentiment i fer nos-el arribar.

 • Durant el mes de juliol de 2018 va estar oberta l'exposició fotogràfica Sport Ciclista Català: Pioners del Cicloturisme a Catalunya al centre Cívic de Torre Llobeta, que va ser visitada per força gent tant socis del club com veins del barri o amants del ciclisme o la història de la ciutat. Si no vau tenir temps per anar a veure-la o voleu recordar aquelles imatges i textos, hem fet una exposició virtual en la pàgina web que podeu trobar en aquest enllaç . Igualment, si voleu adquirir alguna làmina d'aquella exposició, les hem posat a la venda amb el seu marc corresponent, per decorar les parets de casa dels seguidors de les dues rodes.